Eendenborstfilet-kopen-Eendenborstfilet-bereiden- of een eendenborstfilet bewaren?

Eendenborstfilet kopen in de wildshop van Time2meat.nl

Eendenborstfilet bestellen, bereiden, bewaren en nog veel meer

Het wordt steeds vaker gegeten, eendenvlees. Ook in Nederland neemt de populariteit enorm toe van dit heerlijke smaakvolle stukje wild. In deze landen wordt eendenborstfilet dan ook gezien als een ware delicatesse.

De eendenborstfilet is qua vorm te vergelijken met een kipfilet echter er zit wel veel meer smaak aan. Ook zijn er kleurverschillen, zo is de kleur van een eendenborst veel donkerder dan die van een kipfilet. Ook zijn er verschillen qua vleesstructuur. Zo heeft eendenborst twee verschillende kanten. Dit zijn de “vetkant” deze zorgt voor de intense smaak en de andere is de filet kant.

Veel meer over eendenborstfilet

Algemene bereidingswijze van eendenborstfiletEendenborst bewaren, zo doet u dat!
Een heerlijke eendenborstfilet receptOnline uw eendenborstfilet kopen
Tips bij het bakken van uw eendenborstfilet.Voedingswaarden van eendenborstfilet
[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Eendenborstfilet kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/eendenborstfilet-bestellen/”]

Hier kunt u direct onze overheerlijke eendenborst bestellen!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”10″ margin_top=”0″]

Eendenborstfilet bereiden:

Eendenborst kunt u op verschillende manieren bereiden. Zo kunt u ervoor kiezen om een eendenborstfilet te roosteren, te roken, te stoven en uiteraard kunt u er voor kiezen om het vlees te braden.

De keuze voor de bereidingswijze is afhankelijk van uw gerecht en recept. Eendenborstfilet wordt namelijk gebruik in voorgerechten, hoofdgerechten en zelfs als broodbeleg (de filet wordt dan gerookt, en in plakjes gesneden)

Het braden en roosteren van een eendenborstfilet gaat als volgt in zijn werk:

U begint met het op smaak brengen van de eendenborstfilet met kruiden of marinade. Leg vervolgens de eendenborst op een rooster met de “vet”kant naar boven. Gril ze vervolgens ongeveer 6 minuten aan beide kanten tot dat het vlees mooi bruin is.

Braden kan ook. U legt dan de eendenborst wederom op een rooster alleen nu plaatst u het vlees in een voorverwarmde oven en laat het 35 minuten staan.

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e807″ title=”Tip 1″]

Zet een schaal onder het rooster en vang het braadvet op. Dit kunt u goed gebruiken voor een jus of saus.

[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e807″ title=”Tip 2″]

Gebruik niet of nauwelijks vet voor de bereiding. Eendenborstfilet bevat namelijk voldoen vet van zichzelf

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Uw eendenborst bewaren, lees onze bewaaradviezen

Wanneer u de eendenborstfilet voorverpakt koopt, dan kunt u houdbaarheidsdatum aanhouden. In nagenoeg de meeste gevallen is dit 5 dagen. Ook kunt u er voor kiezen om het vlees direct in te vriezen. Wanneer u voor deze laatste optie kiest dan is het vlees 6 maanden houdbaar, u dient dan wel het vlees in vriezen op minimaal -18 ° C. Wanneer u de eendenfilet vers in huis haalt of deze uit vriezer voor consumptie wilt laten ontdooien, dan doet u er goed aan om het vlees eerst uit de verpakking te halen en deze vervolgens opnieuw te verpakken in vetvrij papier.

[sc_divider margin_bottom=”-27″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Vervolgens legt u de eendenborstfilet in een diepe schaal en deze plaatst u deze vervolgens onderin uw koelkast. Door het onderin te plaatsen zorgt u ervoor dat het sap dat nog uit het vlees druipt niet op andere etenswaren terecht komt.

Heeft u het vlees al bereid en heeft u nog wat over? Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

[sc_image style=”4″ disable_lightbox=”1″ src=”10851″ width=”100%” height=”100%”]
[sc_divider margin_bottom=”17″ color=”#e2dfc0″]

Eendenborst in portsaus, een fantastisch eendenborstfilet recept

  1. Haal het vel van de eendenborstfilets met een scherp mes door er een ruitpatroon in te kruisen.
  2. Kruid de eendenborstfilet met peper, zout en tijm.
  3. Pak de koekenpan en verhit daarin één eetlepel boter.
  4. Leg de eendenborstfilet op de velkant en bak deze 5 minuten.
  5. Keer de eendenborstfilets om en laat deze kant 1 minuut dichtschroeien.
  6. Haal de filets uit de pan en zet deze weg op kamertemperatuur.
  7. In het bakvet voegt u nu de port en de azijn toe en deze vervolgens weer aan de kook brengen.
  8. Laat het bakvet, port en azijn 2 minuten op middelhoog vuur inkoken(terwijl het kookt zo nu en dan roeren)
  9. Pak de eendenborstfilets er weer bij en plaats deze opnieuw in de pan.
  10. Warm de eendenborstfilets weer langzaam op in de pan.
  11. Zodra het vlees is opgewarmd de eendenborst uit de pan halen  en op uw snijplank laten rusten.
  12. Voeg de groene peperkorrels bij het bakvocht en klop het restje boter hier doorheen.
  13. Vervolgens snijdt u de eendenborstfilets in dunne plakken en plaatst deze op een bedje van alfalfa met waterkers, cherry tomaatjes.
  14. Tot slot giet u de saus uit de pan erover de eendenfilet heen.

Eet smakelijk!

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e645″ title=”Ingrediëntenlijst”]

Wilt u aan de slag met dit Eendenborstfilet recept? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Ingrediënten voor het eendenborstfilet recept: “Eendenborst portsaus”

Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 á 30 minuten

Voor de bereiding heeft u nodig:

  • Een scherp mes
  • Een ruime koekenpan
  • Een snijplank

De ingrediënten:

  •  Eendenborstfilet (2x)
  • Zout;
  • Peper;
  • 2 theelepels gedroogde tijm;
  • 3 eetlepels roomboter;
  • 150 centiliter rode port;
  • 1 eetlepel balsamicoazijn;
  • 2 eetlepels groene peperkorrels;
  • 1 zakje waterkers;
  • 1 zakje alfalfa;
  • 8 cherry tomaten;
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Een eendenborstfilet kopen, dit moet u weten

Wilt een eendenborstfilet kopen? Of heeft u deze zojuist gekocht? Let dan op de kleur van het vlees. Deze hoort lichtgekleurd te zijn. Het vlees mag geen plukjes met veren of blauwe plekken vertonen en uiteraard wanneer u aan het vlees ruikt moet dit vers ruiken.

Heeft u eendenborst gekocht van een wilde eend? Dan is het vlees mogelijk ingevroren. Verse wilde eend is namelijk alleen verkrijgbaar tijdens het jachtseizoen. Dit seizoen loopt van 15 augustus tot 31 januari.

[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Eendenborstfilet kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/”]

Wilt u meer weten over online bestellen bij Time2meat?

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”40″]

Voedingswaarden van eendenborstfilet:

Eendenborstfilet is een echte delicatesse met een volle smaak. Het vlees is eiwitrijk en is een bron van vitamine B.

Ondanks dat het vlees echt een genot is om te eten adviseren wij u wel om eendenborstfilet niet al te vaak te eten maar er echt van te genieten tijdens speciale gelegenheden zoals bijvoorbeeld de kerst.

Eendenvlees en dus ook eendenborst staat namelijk bekend om het hoge vetpercentage. Wilt u precies weten hoe het zit en welke voedingsstoffen u binnen krijgt? Dan kunt u terecht in het voedingswaardentabel.

[sc_divider margin_bottom=”40″]

De voedingswaarden die u hieronder ziet zijn gebaseerd op een stukje eendenborst van 100 gram:

  • 1,3 gram meervoudig onverzadigd vet
  • 7,7 gram onverzadigd vet
  • 7 gram verzadigd vet
  • 18 gram eiwit
  • 225 kcal
  • 0,02 milligram vitamine A
  • 0,30 milligram vitamine b1
  • 0,20 milligram vitamine b2
  • 0,40 milligram vitamine b6
  • 20 microgram vitamine b11
  • 2,80 microgram vitamine b12
  • 100 milligram natrium
  • 290 milligram kalium
  • 12,0 milligram calcium
  • 190 milligram fosfor
  • 2,1 milligram ijzer
  • 7,2 milligram koper