eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout, een prachtig vleesproduct om van te smullen

Eendenbout bestellen, bereiden, bewaren en nog veel meer

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Veel gegeten en ontzettend populair, de eendenbout. Onze eendenboutjes vinden dan ook gretig aftrek in onze wildshop. Desondanks deze gretige aftrek zult u naar alle waarschijnlijkheid niet regelmatig dit heerlijk sappige vlees eten laat staan het zelf bereiden. Wij adviseren onze klanten dan ook altijd dat zij even wat tijd en aandacht te steken bij het kopen van eendenbouten maar ook zeker in de (voor)bereiding. Zo weet u waar u op moet letten en hoe u optimaal kunt genieten van de bouten.

Want één ding is zeker e dat is dat eendenbouten een delicatesses van jewelste zijn. Zeker wanneer je het vlees dusdanig bereidt dat de bout een krokant korstje krijgt en dat het vlees heerlijk mals en sappig is.

Net zoals bij alle andere eenden vleesproducten kunt u ook bij de eendenbout kiezen uit een bout van wilde eend of een tamme eend (kooi-eend). De bouten van wilde eend zijn minder vet en kleiner van omvang.

Veel meer over eendenbout

Algemene bereidingswijze van eendenboutjesEendenboutjes bewaren, zo doet u dat!
Een heerlijke eendenbout receptOnline uw eendenbouten kopen
Eendenboutjes bakken doet u zoVoedingswaarden van eendenbout
Zo gaat eendenbouten konfijten in zijn werk
[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Bestel ze hier!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#e19819″ button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/eendenbout-bestellen/” icon_border_color=”#e19819″]

Hier kunt u direct onze overheerlijke eendenboutjes bestellen!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”10″ margin_top=”0″]

Eendenbout bakken doet u zo

Veel van onze klanten die eendenbout hebben bestelt kiezen ervoor om de eendenbout te bereiden door deze te bakken. Door de eendenbout te bakken krijgt het vlees een mooi goud/bruin korstje en is het ontzettend sappig.

De bout bakken in de oven:

Een veel gebruikte methode om de eendenbout te bakken is om de bout in een oven te plaatsen en deze gedurende een langere periode te roosteren. Belangrijk is dat u ruim voldoende de tijd neemt om de bouten langzaam als het waren dicht te laten schroeien. Hierdoor blijft het vlees sappig en krijgt u een krokant korstje.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Enthousiast geworden? Bekijk dan hoe u een fantastische eendenbout op tafel kunt toveren.

  1. Kruid of marineer de eendenbout volgens het recept.
  2. In het geval van een wilde eend voorziet u de buitenkant van de eendenbout van wat boter.
  3. Leg de bout(en) op een rooster en plaats deze in een braadslede. U vangt nu het
    braadvet op in de slede (Dit braadvet gebruikt u om tijdens de periode in de oven regelmatig over de eendenbout heen te draperen).
  4. Zet de bout(en) in een voorverwarmde oven op 170 graden en laat dit 3 uur staan. Naar 1,5 uur draait u de bout(en) om.
  5. Haal de eendenbout(en) uit de oven en verpak het in aluminiumfolie en zet het 10 minuten weg op een warme plek.
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Tips voor het bereiden van uw eendenbout 

De eendenbout is vlees gecombineerd met een stuk been dat afkomstig is van de poot van de eend. Het mooie van dit been is dat het tijdens de bereiding enorm veel smaak aan het vlees afgeeft. Voordat u begint met de bereiding check de eendenborst altijd even op mogelijk achtergebleven veertjes. Mocht u er onverhoopt een aantal tegen komen, dan kunt u deze met een pincet verwijderen.

Heeft u een eendenbout gekocht die afkomstig is van een wilde eend? Doe dan eerst even een check naar mogelijke kogelrestjes. Dit doet u door met uw vingers over het vel van de eendenbout te gaan.

Bent u klaar voor de bereiding van de eendenbout? Dan heeft u verschillende opties. U kunt kiezen om uw eendenbout te bakken, te stoven, te smoren of te konfijten.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Bereidingswijze tip!

[sc_quote]Vanwege het verschil in vetpercentage tussen een tamme en een wilde eend hebben beide een andere bereidingstijd. Stel deze tijd nauwkeurig vast alvorens u begint met de bereiding.[/sc_quote][sc_divider margin_bottom=”12″]

Zo kunt u een eendenbout konfijten

Een enkele van onze klanten kiest ervoor om de door hen bestelde eendenbout te konfijten. De meeste van deze mensen zijn je noemen echte fijnproevers. Een gekonfijte eendenbout is zo ontzettend lekker.

Nadeel is dat het zelf bereiden van gekonfijte bout enige kennis vergt en daarnaast de nodig voorbereidingstijd. Maar zoals eerder aangegeven het resultaat wel weer verbluffend.

Enthousiast geworden? Bekijk dan hoe u op fantastische wijze eendenbout konfijt.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Enthousiast geworden? Bekijk dan hoe u een fantastische eendenbout konfijt!

  1. Volgens het recept kruidt of marineert u de eendenbout.
  2. Smelt voldoende eendenvet in een kookpan om er voor te zorgen dat de eendenbouten helemaal kunnen verdwijnen in het vet.
  3. Leg de eendenbouten in een braadslede en zet ze helemaal onder het eendenvet.
  4. Plaats de gevulde braadslede in een op 90 graden voorverwarmde oven.
  5. Gaar de eendenbouten in de oven door totdat het vlees loslaat van de bouten.
  6. Haal de eendenbouten voorzichtig uit de slede en plaats deze in een andere schaal.
  7.  Het eendenvet zeeft terug naar een kookpan en dat brengt u op 100 graden zodat het vet mooi helder wordt.
  8. Giet vervolgens het vet weer over de eendenbouten totdat deze er volledig onderstaan.
  9. Breng vervolgens de temperatuur zo snel mogelijk terug naar 4 graden. Dit doet u met een blastchiller.
  10. Laat tot slot de eendenbout 6 dagen stollen in een koelkast terwijl deze onder het
    eendenvet staat.
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Uw eendenbouten bewaren? Dit is handing om te weten

Wanneer u eendenbout heeft gekocht zorg er dan voor dat u weet wat houdbaarheidsdatum is. Dit kunt achterhalen door op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier. De houdbaarheidsdatum is nagenoeg altijd 5 dagen. U kunt uw eendenbout ook direct in vriezen. Uw vlees is dan 6 maanden houdbaar, u dient dan wel het vlees in vriezen op minimaal -18 ° C.

Wanneer u eendenbouten vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de eendenbout uit de vriezer haalt voor consumptie en deze dus wilt laten ontdooien, dan doet u er goed aan om het vlees eerst uit de verpakking te halen en deze vervolgens opnieuw te verpakken in vetvrij papier.

U legt de eendenbout vervolgens in de nieuwe verpakking op een bord en plaatst deze vervolgens onderin uw koelkast. Door het onderin te plaatsen zorgt u ervoor dat het sap dat nog uit het vlees druipt niet op andere etenswaren terecht komt.

Heeft u de bout al bereid en heeft u nog wat over? Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

[sc_divider margin_bottom=”-27″]
[sc_image style=”4″ disable_lightbox=”1″ src=”10851″ width=”100%” height=”100%”][sc_divider margin_bottom=”-27″]

Ons eendenbout recept ,geroosterde eendenbouten met appeltjes.

Ons geroosterde eendenbout recept met appeltjes is een klassieker in de Nederlandse wildkeuken. Dit wildgerecht is met recht een echte aanrader te noemen

Snel aan de slag..
Hieronder kunt u op uw gemak stapsgewijs terugvinden hoe u dit heerlijke wildgerecht op tafel tovert.

  1. Een dag voordat u de geroosterde eendenbout met appeltjes wilt gaan eten laat u de appelsap, azijn, jeneverbessen, laurier en peperbolletjes in een kom met de eendenbout een nacht marineren.
  2. De volgende dag laat u de eendenbouten uitlekken en kruidt u deze met peper en zout.
  3. U plet vervolgens de uien en spoelt de appels schoon en droogt deze. U verwijdert ook de klokhuizen en de pitten.
  4. Vervolgens kookt u de aardappels totdat deze halfgaar zijn en u snijdt dit alles in 4 stukken.
  5. U kerft het vel van de eendenbout in en legt deze met de kant van het vel op uw rooster, boven de druipplaat.
  6. De eendenbout braadt u 20 minuten lang op een voorverwarmde oven van 200 graden.
  7. Na het braden giet u het braadvet uit de pan en legt u naast de groenten dus ook de appels in de pan.
  8. Bestrijk de eendenbouten met wat van de marinade die u bij stap 1 en 2 heeft gemaakt.
  9. U laat alles nog ongeveer een kwartier op 175 graden in de oven staan.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.  Zoek op uw bord een mooi plekje voor de geroosterde eendenbout en de groenten.

Eet smakelijk!

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e645″ title=”Ingrediëntenlijst”]

Wilt u aan de slag met dit recept met eendenbouten? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Wildgerecht: Geroosterde eendenboutjes met appeltjes
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten tot een uur.
Voorbereidingstijd: 24 uur.

Voor de bereiding heeft u nodig:

  • Kookpot;
  • Rooster;
  • Snijplank;
  • Scherp mes;
  • Druipplaat.

Ingrediënten:

  • 300 centiliter appelsap;
  • 3 eetlepels witte wijnazijn;
  • Kleine handjevol jeneverbessen;
  • 2 blaadjes laurier;
  • 5 peperbolletjes;
  • 4 x eendenbout;
  • Peper
  • Zout
  • 4 middelgrote uien;
  • 4 zoete appels;
  • 8 middelgrote aardappelen;
  • 100 centiliter gevogeltefond.
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Een eendenbout kopen, hoe maakt u de juiste keuze

Een eendenbout kopen? Welke afwegingen kunt u maken? Een eendenbout kunt u kopen van een eend die in het wild heeft geleefd of van een kooi-eend ook wel een tamme eend genoemd.

Beide hebben de kenmerkende kruidige smaak van eend echter er zijn wel wat verschillen. Zo is een wilde eend een stuk minder vet en is het vlees donkerder van kleur. Een tamme eend is daarentegen weer wat groter en is wat sappiger.

Kiest u voor een wilde eend dan kunt u deze het best kopen gedurende het jachtseizoen(15 augustus en 31 januari). Veel verser eendenvlees is er in Nederland en België dan niet te krijgen. Wanneer u buiten het jachtseizoen koopt is de kans groot dat u een diepgevroren wilde eend koopt. Deze is wel iets goedkoper maar ook net iets minder van smaak.

Let wel op! Wanneer u een wilde eend heeft gekocht kan het zo zijn dat er kogeltjes in het vlees zijn achtergebleven. Let daarom goed op tijdens de bereiding en wanneer nodig verwijder deze. Vertel ook uw eventuele gasten wat u in huis heeft gehaald. Dit voorkomt dat zij voor een verrassing komen te staan.

[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Eendenborstfilet kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/eendenborstfilet/”]

Wellicht is ook interessant onze eendenborsfilet pagina interessant voor!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”40″]

Voedingswaarden van eendenborstfilet:

Zowel de wilde eend als de tamme eend zijn een bron van eiwitten en rijk aan vitamine B en dit kunt u dus gezond noemen. Echter het is niet aan te raden om regelmatig eendenboutjes te eten.

Het vlees is weliswaar een genot om te eten maar het heeft ook een hoger vetpercentage dan veel andere vleessoorten. Eet daarom alleen tijdens speciale gelegenheden eendenvlees. Het vlees van wilde eendenbout is daarentegen wel weer gezonder dan een tamme eendenbout (kooi-eend).

[sc_divider margin_bottom=”40″]

De voedingswaarden die u hieronder ziet zijn gebaseerd op een stukje wilde eendenboutjes en tamme eendenboutjes van 100 gram:

Wilde eendenbout: 

  • 15.2 gram onverzadigd vet
  • 4.9 gram verzadigd vet
  • 19.9 gram eiwit
  • 211 kcal
  • 0.07 milligram vitamine A
  • 0.38 milligram vitamine b1
  • 0.24 milligram vitamine b2
  • 0.41 milligram vitamine b6
  • 20.06 microgram vitamine b11
  • 2.75 microgram vitamine b12
  • 109 mg natrium
  • 294 mg kalium
  • 12.3 mg calcium
  • 190.88 mg fosfor
  • 2.4 mg ijzer
  • 7.23 mg koper

Tamme eendenbout

  • 2.80 mcg vitamine b12
  • 20 microgram vitamine b11
  • 0.40 mcg vitamine b6
  • 0.20 microgram vitaime b2
  • 0.30 mcg vitamine b1
  • 0.02 microgram vitamine A
  • 211 kcal
  • 15.2 gram eiwit
  • 7 gram verzadigd vet
  • 17.2 gram onverzadigd vet
  • 100 mg natrium
  • 290 mg kalium
  • 12.0 mg calcium
  • 190 mg fosfor
  • 2.1 mg ijzer
  • 7.2 mg koper
Vleeshandel time2meat
product image
Beoordelingen
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 1 votes
Vleessoort
Wild webshop Time2meat
Artikel naam
Eendenbout
Prijs
EUR 14.95
Beschikbaarheid
Available in Stock