Eendenbout bewaren

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Eendenbout bewaren

Wanneer u eendenbout heeft gekocht zorg er dan voor dat u weet wat houdbaarheidsdatum is. Dit kunt achterhalen door op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier. De houdbaarheidsdatum is nagenoeg altijd 5 dagen.

U kunt uw eendenbout ook direct in vriezen. Uw vlees is dan 6 maanden houdbaar, u dient dan wel het vlees in vriezen op minimaal -18 ° C.

Wanneer u eendenbout vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de eendenbout uit de vriezer haalt voor consumptie en deze dus wilt laten ontdooien, dan doet u er goed aan om het vlees eerst uit de verpakking te halen en deze vervolgens opnieuw te verpakken in vetvrij papier.

U legt de eendenbout vervolgens in de nieuwe verpakking op een bord en plaatst deze vervolgens onderin uw koelkast. Door het onderin te plaatsen zorgt u ervoor dat het sap dat nog uit het vlees druipt niet op andere etenswaren terecht komt.

Heeft u de bout al bereid en heeft u nog wat over? Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

Ook handig om te weten..

  • Eendenbout bereiden.. de tips en trucs voor een lekker stuk vlees.
  • Heeft u vragen over het bewaren van eendenbout of over iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice.