eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?

Eendenbout kopen

Eendenbout kopen:

eendenbout-kopen-eendenbout-bereiden- of eendbout-bewaren?Een eendenbout kopen? Welke afwegingen kunt u maken?

Een eendenbout kunt u kopen van een eend die in het wild heeft geleefd of van een kooi-eend ook wel een tamme eend genoemd.

Beide hebben de kenmerkende kruidige smaak van eend echter er zijn wel wat verschillen. Zo is een wilde eend een stuk minder vet en is het vlees donkerder van kleur. Een tamme eend is daarentegen weer wat groter en is wat sappiger.

Kiest u voor een wilde eend dan kunt u deze het best kopen gedurende het jachtseizoen(15 augustus en 31 januari). Veel verser eendenvlees is er in Nederland en België dan niet te krijgen. Wanneer u buiten het jachtseizoen koopt is de kans groot dat u een diepgevroren wilde eend koopt. Deze is wel iets goedkoper maar ook net iets minder van smaak.

Let wel op! Wanneer u een wilde eend heeft gekocht kan het zo zijn dat er kogeltjes in het vlees zijn achtergebleven. Let daarom goed op tijdens de bereiding en wanneer nodig verwijder deze. Vertel ook uw eventuele gasten wat u in huis heeft gehaald. Dit voorkomt dat zij voor een verrassing komen te staan.

Ook handig om te weten..