Fazant

Fazant een heerlijk en uniek stukje vlees!

fazant bestellen, bereiden, recepten bewaren en nog veel meer

FazantFazant is echt een prachtig stukje vlees dat we sinds kort weer steeds vaker eten in Nederland.Dit heerlijke stukje wild heeft een mooie kruidachtige smaak en een schitterende delicate vleesstructuur. Deze delicate structuur zorgt ervoor dat dit vlees zo heerlijk mals is. Daarnaast is fazantfilet in tegenstelling tot het meeste ander gevogelte erg gezond is.

Dit vlees is namelijk van nature vetarm en is een bron van eiwitten, vitamine B en bevat het heel veel gezonde mineralen. Dus bent u op zoek naar een bijzonder stukje vlees om te serveren tijdens het hoofdgerecht? Dan is bijvoorbeeld een malse fazantfilet zeker het overwegen waard.  U en uw gasten zullen er heerlijk van genieten.

Veel meer over dit gevogelte

Algemene bereidingswijze van fazantDit vlees bewaren, zo doet u dat!
Voedingswaarde van 100 gram fazantOnline uw fazantfilet kopen
[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Bestel ze hier!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#e19819″ button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/fazantfilet-bestellen/” icon_border_color=”#e19819″]

Hier kunt u direct onze overheerlijke fazantfilet bestellen!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”10″ margin_top=”0″]

Zo eenvoudig kunt u dit vlees bereiden

Een fazant is een mager stukje vlees waardoor het tijdens de bereiding de neiging heeft om uit te drogen. Dit gaat uiteraard ten koste van de smaak.Om uitdroging te voorkomen wordt het vlees omwikkeld met wat ontbijtspek. Dit wordt barderen genoemd.

Door uw vlees te barderen blijft het lekker sappig en krijgt het zelfs een smakelijk bruinkorstje. U kunt ervoor kiezen om de fazant in zijn geheel te bereiden of om deze op te delen in kleinere stukjes. Meestal wordt er dan voor gekozen om de bouten en de vleugels te bereiden.

Van het karkas kunt u een heerlijke bouillon trekken of gebruiken als smaakmaker voor uw saus. Wanneer u uw fazant wilt opdelen in kleinere stukjes, dan is het verstandig om gebruik te maken van een speciale gevogelteschaar.U knipt hiermee veilloos de onderdelen los die u wilt gaan bereiden.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Wilt u weten hoe u een fazant in zijn geheel bereidt? Volg dan onderstaande stappen. Hier leest u hoe u de fazant kunt braden in de oven.

 1. Verwarm de oven voor op 120 graden.
 2. Kruid en vul het gevogelte volgens uw recept.
 3. Omwikkel het vlees met ontbijtspek.
 4. Zet het vlees in de oven en laat deze één uur staan.
 5. Haal uw gevogelte heel even uit de oven en verpak het in aluminiumfolie.
 6. Zet het verpakte vlees terug in de oven en laat deze nog een uur staan.
 7. Haal tot slot uw vlees uit de oven en laat deze verpakt en wel 10 minuten rusten.
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Houdbaarheid en bewaren:

Heeft u fazant gekocht? Lees hier meer over de fazant houdbaarheid en bewaren. Om te beginnen achterhaalt u de houdbaarheidsdatum. Dit doet u door of op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier. Meestal is de houdbaarheid 5 dagen na de productiedatum.

Ook kunt u het fazant direct in vriezen. Zo is uw vlees 6 maanden houdbaar, vries het vlees dan wel in op minimaal -18 ° C. Wanneer u de fazant vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de fazant uit de vriezer haalt voor consumptie en deze dus wilt laten ontdooien, haal dan het vlees uit de originele verpakking en verpak het opnieuw alleen nu in vetvrij papier.

In deze nieuwe verpakking legt u de fazant op een bord en zet u deze vervolgens weg onderin uw koelkast. Mogelijke sappen die nu weg druipen uit het vlees komen nu niet op andere etenswaren terecht.

Heeft u de fazant al bereid en is er nog wat van over?

Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

[sc_divider margin_bottom=”-27″]
[sc_image style=”4″ disable_lightbox=”1″ src=”10851″ width=”100%” height=”100%”][sc_divider margin_bottom=”-27″]

Een fazant kopen, hoe maakt u de juiste keuze :

Een fazant kopen vergt enige kennis. Met name voor een optimale bereiding is voorkennis noodzakelijk. Maar één ding is zeker wanneer u een hele fazant in huis haalt heeft u daar letterlijk een hele kluif aan. Zo weegt de fazantenhen ongeveer 900 gram en de fazantenhaan ongeveer 1300 gram.

Belangrijk bij het kopen van fazant is om op de kleur van het vlees te letten. Goede fazant heeft een lichtbruine kleur. Ook is het belangrijk om de weten of u een jonge of wat oudere fazant in huis heeft gehaald. Een oude fazant heeft namelijk een langere bereidingstijd nodig en is het lekkerst wanneer deze is gestoomd of gesmoord.

Of u met een jonge of oude gevogelte te maken heeft kunt u achterhalen door navraag te doen bij uw leverancier. Heeft u de fazant bij ons besteld? Dan heeft u te maken met een jonge fazant. Dit betekent dat voor de bereiding dat u de tijd kunt aanhouden zoals wij deze onder het “kopje” “fazant bereiden” hebben omschreven.

De lekkerste fazanten zijn natuurlijk vers. Dit vlees koopt u tijdens het jachtseizoen.
Dit seizoen is van 15 oktober tot 31 december. Koopt u uw vlees buiten het jachtseizoen dan heeft u te maken met diepgevroren gevogelte.

[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Eendenborstfilet kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/eendenborstfilet/”]

Wellicht is ook interessant onze eendenborsfilet pagina interessant voor!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”40″]

Voedingswaarden:

Dit fantastische stukje vlees  kunt u het zonder problemen regelmatig eten. Het vlees is caloriearm en bevat weinig vet. Daarnaast is dit vlees een bron van eiwitten, verschillende b vitamines en mineralen.

[sc_divider margin_bottom=”40″]

Direct fazantfilet bestellen..

De voedingswaarden die u hieronder ziet zijn gebaseerd op een stukje fazant van 100 gram:

 • 227 kcal
 • 32,2 gram eiwit
 • 4,8 gram verzadigd vet
 • 4,6 gram onverzadigd vet
 • 0,09 milligram vitamine b1
 • 0,17 milligram vitamine b2
 • 0,35 milligram vitamine b6
 • 15 microgram vitamine b11
 • 3 microgram vitamine b12
 • 123 milligram natrium
 • 424 milligram kalium
 • 53 milligram calcium
 • 306 milligram fosfor
 • 7,6 milligram ijzer

Meer over de voedingswaarde leest u hier