Fazantfilet klaarmaken en nog veel meer

Fazantfilet bestellen, bereiden, calorieen bewaren en nog veel meer

Fazantfilet, dit heerlijke stukje vlees wordt al eeuwenlang gegeten. Het begon bij de Grieken die de fazant al 500 jaar voor de jaartelling wisten te waarderen. Later introduceerden de Romeinen dit prachtige dier in Europa. Nu, vele jaren later heeft de fazant zich o.a. verspreid over heel Europa en is het niet alleen meer weg te denken uit de natuur maar ook niet uit de keuken. Een goed bereide fazant is dan ook wat men noemt een gastronomisch hoogtepuntje.

Fazantfilet-online-bestellenHet is de kruidige, delicate en aromatische smaak van wilde fazant die zo vaak wordt geroemd. Deze smaak heeft het vlees gekregen doordat de fazant heeft genoten van de vrije natuur en zich gevoed heeft met allerlei besjes en kruiden. De kleur van het vlees is lichtbrui, is vetarm en toch rijk van smaak.

De filet van fazant is één van de meest malse delen en is met recht een delicatesse te noemen.

Dus heeft u een gezellig samenzijn met vrienden, kennissen en of familie op het programma staan en wilt u samen genieten van een heerlijke maaltijd? Dan kunt u met een gerust hart een hoofdgerecht van fazantenfilet serveren.

Veel meer over fazantfilets

Algemene bereidingswijze van fazantfiletFazant bewaren, zo doet u dat!
Een heerlijke fazantfilet receptOnline uw fazantfilets kopen
Tips bij het bakken van fazantfilet.Voedingswaarde en calorieen van fazantfilet
[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Fazantfilet kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/fazantfilet-bestellen/”]

Hier kunt u direct onze overheerlijke fazantfilet bestellen!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”10″ margin_top=”0″]

Een fazanfilet klaarmaken? Lees snel verder

Met een fazantfilet heeft u een prachtig en authentiek stukje wild in huis gehaald. Met dit heerlijk malse en magere vlees bent u in staat om een geweldig diner op tafel te zetten. Het klaarmaken van de fazant is niet heel ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat u achterhaalt of u met een oude of een jonge fazant te maken heeft.

Het is namelijk zo, hoe ouder de fazant hoe langer de bereidingstijd. Dit omdat de smaak van het vlees sterker wordt en het vlees iets taaier is naarmate de fazant ouder wordt.

De voorkeur van de meeste chef-koks gaat uit naar een jonge fazant. De bereiding gaat sneller en het vlees is malser. Wilt u ook weten of u een jonge fazant in huis heeft gehaald? Kijk dan naar het borstbeen, deze is bij een jonge fazant buigzaam. Daarnaast zijn de sporen van een jonge fazant minder goed ontwikkelt.

Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer u een hele fazant heeft gekocht. Is uw fazantenfilet kant en klaar gesneden? Doe dan navraag bij uw leverancier. Heeft u te maken met een oudere fazant? Dan is het belangrijk dat u een langere bereidingstijd
aanhoudt voor de fazantfilet. Daarnaast is het aan te raden om de oudere fazant te barderen. Dit doet u door de fazant in spek te wikkelen. Zo voorkomt u dat het vlees enorm droog wordt na de bereiding. Bij jonge fazant is barderen niet nodig.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Een fazantfilet bakken doet u zo

Hoe bereidt u fazantfilet? U kunt er voor kiezen om de filet te braden, te bakken of te stoven. De techniek is uiteraard afhankelijk van het recept. De meest gekozen methode van bereiden is bakken. Wilt u weten hoe dit werkt? Kijk dan snel verder.

Hieronder vindt u namelijk het stappenplan voor het bakken van fazantfilet:

 1. Kruid of marineer het vlees volgens het recept.
 2. Zorg voor boter of olie die goed heet is.
 3. Leg de filet in hete boter of olie en schroei het vel van de filet dicht (30 sec aan beide kanten)
 4. Bak beide kanten van de filet 3 en halve minuut.
 5. Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat vervolgens het vlees 10 tot 15.
[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Informatie over het bewaren van fazant

Is de fazantfilet voorverpakt? Dan houdt u gewoon de houdbaarheidsdatum van de verpakking aan. Meestal is dit tot 5 dagen na de “productiedatum”. U dient de fazant dan wel in de koelkast te bewaren. Wanneer u een filet heeft gekocht en u wilt dit vlees pas op een later tijdstip serveren, vries dan het vlees direct in. Zo blijft uw fazantfilet een half jaar houdbaar. Het vlees moet dan wel op minimaal -18 ° C
zijn ingevroren.

Haalt u het vlees uit de vriezer om te ontdooien of heeft u het vers in huis gehaald? Haal dan het vlees uit de verpakking en verpak het opnieuw in vetvrij papier. Leg het daarna op een bord.

[sc_divider margin_bottom=”-27″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Tip: Zet uw opnieuw verpakte vlees onder in uw koelkast. Mochten er nog sappen uit het vlees lopen dan kan het niet op andere etenswaren terecht komen. Heeft u de fazant al geserveerd en is er nog wat vlees over? Laat dan de filet op kamertemperatuur komen en zet de fazant daarna pas weer in de koelkast. Uw vlees is dan nog maximaal 4 dagen houdbaar.

[sc_image style=”4″ disable_lightbox=”1″ src=”10851″ width=”100%” height=”100%”]
[sc_divider margin_bottom=”17″ color=”#e2dfc0″]

Ons recept fanzantfilet met bessen is zeker een aanrader!

Onze fazantfilet met bessen is een echte smaak sensatie en dus een genot om te eten. Hoe u dit prachtige gerecht serveert leest u hieronder op uw gemak stuk voor teruglezen hoe u dit fantastische gerecht van fazant in een hand om draai op tafel tovert.

Enthousiast geworden? Bekijk de benodigdheden en ingrediënten voor dit fazant recept.

Snel aan de slag..

 1. Verhit de boter in de pan tot dat deze goudbruin is.
 2. Bak de fazantenfilet aan beide kanten lichtbruin ( 5 minuten per kant).
 3. Tijdens het bakken van de fazantenfilet kruidt u deze met peper en zout.
 4. U kunt nu de fazantenfilets uit de pan halen en deze verpakken in aluminiumfolie.
 5. Hetgeen dat in de pan blijft (het bakvet) blust u af met de cranberrycompote, de bessenlikeur, de kaneel en de room.
 6. U verwarmt het bakvet en de net toegevoegde ingrediënten één minuut terwijl u roert.
 7. U kunt nu de fazantenfilet uit het aluminiumfolie halen en op een snijdplank leggen.
 8. De filet snijdt u vervolgens in dunne plakjes.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.

U legt de gesneden fazantfilet op een mooi plekje van het bord en giet daarover heen de bessensaus en als finishing touch garneert u het gerecht met wat mint.

Eet smakelijk!

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e645″ title=”Ingrediëntenlijst”]

Wilt u aan de slag met dit heerlijke recept? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Ingrediënten voor fazant in bessensaus recept:

Gerecht: fazant in bessensaus
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten tot een uur

Voor dit fazant recept heeft u nodig:

 • Koekenpan.
 • Scherp mes om de fazantfilet te fileren.
 • Snijplank.
 • Aluminiumfolie

Ingrediënten:

 • 4 x fazantfilet;
 • 40 gr boter;
 • Zout;
 • Peper;
 • 6 eetlepels cranberrycompote;
 • 100 centiliter bessenlikeur;
 • 1 theelepel kaneel;
 • 100 centiliter slagroom of creme fraiche;
 • Een bakje met verse bessen en een handjevol mintblaadjes.;
[sc_divider margin_bottom=”12″]

Een fazantfilet kopen, dit moet u weten

Een fazantfilet kopen? Waar moet u opletten? Belangrijk is dat u de leeftijd van de fazant achterhaalt. Hoe ouder het vlees hoe langer de bereidingstijd. De leeftijd kunt u eenvoudig achterhalen door dit aan uw leverancier te vragen.

Mocht u uw fazantfilet bij ons hebben gekocht, dan heeft u te maken met jonge fazant. Het gewicht van een fazantfilet kan iets variëren. Dit komt omdat uiteraard niet elke vogel even groot is. Om lekker te kunnen eten heeft u aan één filet per persoon voldoende. Op het oog is een wilde fazantenfilet geen gaaf stukje vlees om te zien zoals bijvoorbeeld een kipfilet. Het vlees kan zelfs een blauw plekje hebben. Dit komt omdat u te maken heeft met een stukje vlees dat van afschot is.

Het voordeel hiervan is dat u hoe dan ook te maken heeft met 100 % biologische vlees. U zult dan ook geen geur-, kleur- en smaakstoffen aantreffen. Net zo min als e-nummers en allerlei conserveringsmiddelen.

Nadat u een fazantfilet heeft gekocht is het verstandig om even het vlees te checken op kogelrestjes. Dit doet u heel eenvoudig door met uw vingertoppen over het vlees te gaan. Mogelijk kleine oneffenheden merkt u hierdoor op. Mocht u onverhoopt wat tegenkomen, dan verwijdert u dit eenvoudig met een klein mesje.

Het beste moment om een fazantfilet te kopen is tijdens het jachtseizoen. U kunt dan namelijk verse fazantfilet kopen en dit smaakt toch net iets lekkerder. Dit seizoen loopt van 15 oktober tot 31 januari. Koopt u de filet voor 15 oktober of na 31 januari dan is de kans groot dat u diepgevroren fazant heeft gekocht.

[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Online vlees kopen bij Time2meat!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/”]

Wilt u meer weten over online bestellen bij Time2meat?

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”40″]

Calorieen en voedingswaarde fazantfilet:

Fazantfilet heeft een laag vet- en cholesterolpercentage, u kunt dus zonder problemen regelmatig genieten van dit mooie stukje fazant. Een ander kenmerk van deze filet is dat het vlees proteïnerijk is.

Eendenvlees en dus ook eendenborst staat namelijk bekend om het hoge vetpercentage. Wilt u precies weten hoe het zit en welke voedingsstoffen u binnen krijgt? Dan kunt u terecht in het voedingswaardentabel.

[sc_divider margin_bottom=”40″]

De voedingswaarden die u hieronder ziet zijn gebaseerd op een stukje fazant van 100 gram:

 • 229 kcal
 • 56,5 gram water
 • 30,55 gram eiwit
 • 12 gram vet
 • 4,5 gram verzadigd vet
 • 4,5 gram enkelvoudig onverzadigd vet
 • 1,5 gram meervoudig onverzadigd vet
 • 85,0 milligram cholesterol
 • 0,06 milligram vitamine b1
 • 0,14 milligram vitamine b2
 • 0,30 milligram vitamine b6
 • 15 microgram vitamine b11
 • 15 microgram vitamine b12
 • 120 milligram natrium
 • 420 milligram kalium
 • 50 milligram calcium
 • 300 milligram fosfor
 • 8 milligram ijzer

Voor meer informatie bekijk ook deze pagina

[sc_divider margin_bottom=”40″][sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Online vlees kopen bij Time2meat!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/wild-kopen/wild-webshop/”]

Wellicht andere interessante wild producten:

[/sc_alert_box]