Heerlijke fazantfilet recepten en bereidingstips

Fazantfilet bereiden en lekkere recepten:

Een fazanfilet bereiden doet u zoHet fazantfilet recept met bessen
Ingrediënten voor het fazantfilet receptMeer informatie over hoe u fazantfilet met spek en pannekoeken kunt bereiden

Met een fazantfilet heeft u een prachtig en authentiek stukje wild in huis gehaald. Met dit heerlijk malse en magere vlees bent u in staat om een geweldig diner op tafel te zetten.

Het bereiden van de fazant is niet heel ingewikkeld. Wel is het belangrijk dat u achterhaalt of u met een oude of een jonge fazant te maken heeft.

Het is namelijk zo, hoe ouder de fazant hoe langer de bereidingstijd. Dit omdat de smaak van het vlees sterker wordt en het vlees iets taaier is naarmate de fazant ouder wordt.

wild-bestellen-fazantfilet

De voorkeur van de meeste chef-koks gaat uit naar een jonge fazant. De bereiding gaat sneller en
het vlees is malser. Wilt u ook weten of u een jonge fazant in huis heeft gehaald? Kijk dan naar het
borstbeen, deze is bij een jonge fazant buigzaam. Daarnaast zijn de sporen van een jonge fazant minder
goed ontwikkeld.

Dit is uiteraard alleen mogelijk wanneer u een hele fazant heeft gekocht. Is uw fazantenfilet kant en klaar
gesneden? Doe dan navraag bij uw leverancier.

Heeft u te maken met een oudere fazant? Dan is het belangrijk dat u een langere bereidingstijd
aanhoudt voor de fazantfilet. Daarnaast is het aan te raden om de oudere fazant te barderen. Dit doet u
door de fazant in spek te wikkelen. Zo voorkomt u dat het vlees enorm droog wordt na de bereiding. Bij
jonge fazant is barderen niet nodig.

Hoe bereidt u fazantfilet? U kunt er voor kiezen om de filet te braden, te bakken of te stoven. De
techniek is uiteraard afhankelijk van het recept.

De meest gekozen methode van bereiden is bakken. Wilt u weten hoe dit werkt? Kijk dan snel verder.
Hieronder vindt u namelijk het stappenplan voor het bakken van fazantfilet:

Stap1: Kruid of marineer het vlees volgens het recept.
Stap2: Zorg voor boter of olie die goed heet is.
Stap3: Leg de filet in hete boter of olie en schroei het vel van de filet dicht (30 sec aan beide kanten)
Stap4: Bak beide kanten van de filet 3 en halve minuut.
Stap5: Haal het vlees uit de pan en wikkel het in aluminiumfolie. Laat vervolgens het vlees 10 tot 15.

Ons recept fanzantfilet met bessen is zeker een aanrader!

Onze fazantfilet met bessen is een echte smaak sensatie en dus een genot om te eten. Hoe u dit prachtige gerecht serveert leest u hieronder op uw gemak stuk voor teruglezen hoe u dit fantastische gerecht van fazant in een hand om draai op tafel tovert.

Enthousiast geworden? Bekijk de benodigdheden en ingrediënten voor dit fazant recept.

Snel aan de slag..

Stap 1: Verhit de boter in de pan tot dat deze goudbruin is.
Stap 2: Bak de fazantenfilet aan beide kanten lichtbruin ( 5 minuten per kant).
Stap 3: Tijdens het bakken van de fazantenfilet kruidt u deze met peper en zout.
Stap 4: U kunt nu de fazantenfilets uit de pan halen en deze verpakken in aluminiumfolie.
Stap 5: Hetgeen dat in de pan blijft (het bakvet) blust u af met de cranberrycompote, de bessenlikeur, de kaneel en de room.
Stap 6: U verwarmt het bakvet en de net toegevoegde ingrediënten één minuut terwijl u roert.
Stap 7: U kunt nu de fazantenfilet uit het aluminiumfolie halen en op een snijdplank leggen.
Stap 8: De filet snijdt u vervolgens in dunne plakjes.

Zo, nu bent u er helemaal klaar voor om de borden op te maken.

U legt de gesneden fazantfilet op een mooi plekje van het bord en giet daarover heen de bessensaus en als finishing touch garneert u het gerecht met wat mint.

Eet smakelijk!!

Ingrediënten voor onze fazantfilet in bessensaus

Gerecht: fazant in bessensaus
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten tot een uur

Voor dit fazant recept heeft u nodig:

  • Koekenpan.
  • Scherp mes om de fazantfilet te fileren.
  • Snijplank.
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten:

  • 4 x fazantfilet;
  • 40 gr boter;
  • Zout;
  • Peper;
  • 6 eetlepels cranberrycompote;
  • 100 centiliter bessenlikeur;
  • 1 theelepel kaneel;
  • 100 centiliter slagroom of creme fraiche;
  • Een bakje met verse bessen en een handjevol mintblaadjes.;

Handig om te weten:

  • Heeft u vragen over deze ingrediënten of heeft een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Tot slot..

Zoekt u een lekker recept? Bekijk dan hier hoe u fazantfilet met spek en pannekoeken kunt bereiden!

Wilt u meer weten over hoe u fazantfilet het best kunt bewaren? Bekijk dan onze bewaaradviezen en informatie over de houdbaarheid fazantfilet. Voor vragen neemt u contact op met onze klantenservice.

0/5 (0 Reviews)