hazenbout kopen

Hazenbout klaarmaken een heerlijk recept en nog veel meer

Hazenbout bereiden, stoven, kopen en nog veel meer

Hazenbout is een op en top wildproduct. Dit stuk hazenvlees heeft een wat zoetige smaak en kan afkomstig zijn van zowel de voor-als achterpoten (bouten) van een haas. U kunt dus beiden bereiden. Echter, meestal worden de voorbouten gebruik voor het trekken van een heerlijk en krachtige bouillonen gebruikt men de achterbouten voor het hoofdgerecht.

hazenbout online bestellenDe kleur van een bout is donkerrood en zit tegen het bruine aan. Het vlees van hazenbouten zijn doorgaans  goed ontwikkeld waardoor het een stevige structuur heeft. Dit zult u ook tijdens het eten ervaren aan de “bite”.

Het bijzondere aan hazenbouten en hazenvlees in het algemeen is dat het vlees vetarm is en toch een volle smaak heeft. Deze volle smaak krijgt het vlees doordat het been(bot) tijdens de bereiding blijft zitten. Het been geeft hierdoor de nodige smaak af aan het vlees.

Veel meer over hazenbout

Hazenbout bereiden, zo doet u datHazenbout bewaren, zo doet u dat!
Een heerlijke hazenbout receptOnline uw hazenbout kopen
Tips bij het bakken van uw hazenbout.Hazenbouten bereiden in de oven
Tips stoven van hazenboutVoedingswaarden van hazenbouten
[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Hazenbout kopen!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/hazenbout-bestellen/”]

Hier kunt u direct onze overheerlijke hazenbout bestellen!

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”10″ margin_top=”0″]

Een hazenbouten bereiden? Lees snel verder en ontdek hoe eenvoudig u deze zelf klaarmaakt.

Hazenbouten zijn wildproducten die afkomstig zijn van een schitterend dier met krachtige spieren. Het vlees is mals en mager en het heeft een prettige “bite” echter het heeft wel een lange bereidingstijd.

Voordat u begint….
Heeft u hazenbouten van een verse en wilde haas in huis gehaald? Dan is het verstandig om het vlees even kort na te lopen op mogelijk achtergebleven kogelrestjes. Deze check doet u door met uw vinger over het vlees te wrijven.

Zo nu bent u er klaar voor om uw hazenbout te bereiden. Hazenbout bereiden kan op tal van manieren.  Maar de meest gebruikte manieren om hazenbout klaar te maken is om of de hazenbout te bakken in de pan of in de oven te bakken .

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Hazenbout bakken in de pan

Ontdek hoe u eenvoudig een hazenbout bereidt in de pan. Het enige wat u hoeft te doen is onderstaande stappen te nemen. Bakt u liever in de oven? Dan is de pagina hazenbout bereiden in de oven voor u.

  • Kruid of marineer de hazenbout(en) volgens uw recept.
  • Verhit de boter in een pan.
  • Leg de hazenbout(en) in de pan met goed verhitte boter en braad het vlees aan.
  • Zet het vuur lager en laat de bout 3 uur stoven op laag vuur. .
  • Haal de hazenbout(en) uit de pan en verpak het in aluminiumfolie en zet het 10
    minuten weg op een warme plek.

Tip : Schep regelmatig wat braadvet uit de pan en besprenkel de hazenbout(en) hiermee. Dit zorgt voor extra smaak en voorkomt uitdroging.

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_icon_with_title level=”h4″ icon=”e645″ title=”Bereidingstip!”]

Plaats tijdens de bereiding een plakje spek op de hazenbout. Het vlees wordt hierdoor extra sappig en mals.

[sc_divider margin_bottom=”12″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Informatie over het bewaren hazenbouten

Heeft u een hazenbout gekocht? Check dan altijd even de houdbaarheidsdatum. U kunt deze datum achterhalen door op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier. De houdbaarheidsdatum is nagenoeg altijd 5 dagen.

Is uw hazenbout vacuüm verpakt? Dan is het vlees meestal 2 weken in uw koelkast te bewaren. Vriest u uw hazenbout direct in? Dan is deze 6 maanden houdbaar, u dient dan wel het vlees in vriezen op minimaal -18 ° C.

[sc_divider margin_bottom=”-27″]
[sc_divider margin_bottom=”-27″]

Wanneer u hazenbout vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de bout uit de vriezer haalt voor consumptie en deze dus wilt laten ontdooien, dan doet u er goed aan om het vlees eerst uit de verpakking te halen en deze vervolgens opnieuw te verpakken in vetvrij papier.

U legt de hazenbout vervolgens in de nieuwe verpakking op een bord en plaatst deze vervolgens onderin uw koelkast. Door het onderin te plaatsen zorgt u ervoor dat het sap dat nog uit het vlees druipt niet op andere etenswaren terecht komt.

Heeft u de bout al bereid en heeft u nog wat over? Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

[sc_image style=”4″ disable_lightbox=”1″ src=”10851″ width=”100%” height=”100%”]
[sc_divider margin_bottom=”17″ color=”#e2dfc0″]

Uw hazenbout stoven in de pan

Hazenbout stoven is een schitterende manier om een hazenbout te bereiden. Het vlees krijgt namelijk rustig de tijd om gaar te worden. Het vlees wordt hierdoor heerlijk mals en sappig. Daarnaast absorbeert het vlees gedurende het stoven de verschillende smaken uit de marinade. Dit heeft als gevolg dat wanneer u een goed gestoofde hazenbout eet u als het ware een smaakexplosie ervaart.

Enthousiast geraakt over het stoven van een hazenbout en wilt u zelf aan de slag? Bekijk de hier de ingrediënten die u nodig heeft voor ons hazenbout recept dat u hieronder aantreft.

Wilt u deze delicatesse zelf op tafel toveren bedenk dan wel dat u het nodige geduld moeten hebben.

Een bijzonder hazenbout recept:

  1. Begin met het maken van de marinade. Dit doet u door 2 sinaasappels uit te persen, de ui te versnipperen en deze beide in een kom te doen.
  2. Voeg laurierblaadjes, kruidnagel en tijm aan de kom toe en roert dit goed door elkaar.
  3. Leg de hazenbouten in de marinade en zet deze 8 uur lang afgedekt weg in de koelkast.
  4. Draai om de 2 uur de hazenbouten om.
  5. Na 8 uur is de hazenbout lekker gemarineerd en klaar om uit de marinade gehaald te worden.
  6. Dep de bouten droog en bewaart de marinade voor straks.
  7. Pak de braadpan erbij en u doet hierin de boter en olie en verhit deze goed.
  8. U kunt nu de hazenbout in de braadpan doen en deze 4 minuten rondom goudbruin bakken.
  9. Strooi wat bloem over de hazenbout en laat dit een minuut zachtjes meebakken.
  10. Voeg vervolgens de marinade en 100 centiliter wildfond toe in de pan en laat deze ongeveer 2 uur zachtjes gaar stoven.
  11. Tijdens het gaar stoven draait u zo af en toe de hazenbout om.
  12. Na een uur voegt u de rest van de wildfond samen met 3 eetlepels water toe.
  13. Ondertussen boent u de overgebleven sinaasappel goed en snijdt deze in plakjes.
  14. De hazenbouten haalt u eruit en legt deze op uw borden.
  15. Het laurierblad, kruidnagel verwijdert u en brengt de rest op smaak met wat peper en zout.

Heeft u alle stappen doorlopen? Dan bent u er nu helemaal klaar voor om de borden op te maken.

U giet een beetje saus over het vlees en doet de rest in een juskom. Voor de garnering gebruikt u de sinaasappel en een takje peterselie.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Ingrediënten voor gestoofde hazenbouten..

Wildgerecht: Hazenbout in sinaasappelsaus
Aantal personen: 2 personen
Bereidingstijd: 90 minuten tot twee uur

Voor de bereiding heeft u nodig:

  • Braadpan.
  • Scherp mes.
  • Snijplank.
  • Keukenpapier.

Ingrediënten:

  • 500 gr hazenbouten;
  • 3 sinaasappel;
  • 1 rode ui;
  • 1 laurierblaadje;
  • 3 el olie;
  • 1 theelepel tijm;
  • 200 centiliter wildfond;
  • 1 eetlepel bloem;
  • 2 kruidnagels;
  • 2 takjes peterselie;
  • 25 gram boter;
  • Zout;
  • Peper;

Als extra tip geven wij u mee om bloemkool te serveren bij deze prachtige hazenbout in sinaasappelsaus.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Hazenbout bereiden in de oven

Hazenbout stoven is een schitterende manier om hazenbouten te bereiden. Het vlees krijgt namelijk rustig de tijd om gaar te worden. Het vlees wordt hierdoor heerlijk mals en sappig. Daarnaast absorbeert het vlees gedurende het stoven de verschillende smaken uit de marinade. Dit heeft als gevolg dat wanneer u een goed gestoofde hazenbout eet u als het ware een smaakexplosie ervaart.

Enthousiast geraakt over het stoven van een hazenbout en wilt u zelf aan de slag? Bekijk de hier de ingrediënten die u nodig heeft voor ons hazenbout recept dat u hieronder aantreft. Wilt u deze delicatesse zelf op tafel toveren bedenk dan wel dat u het nodige geduld moeten hebben.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Aan de slag met het bakken van hazenbout..

  1. Kruid of marineer de hazenbout volgens uw recept.
  2. Verhit de boter in een pan.
  3. Leg de hazenbout(en) in een braadslede. U kunt nu het braadvet opvangen in de slede (Dit braadvet gebruikt u om tijdens de periode in de oven regelmatig over de hazenbout te besprenkelen).
  4. Zet de braadslede in een voorverwarmde oven van 170 graden en laat dit twee en half uur staan. Na een uur en een kwartier draait u de hazenbout om.
  5. Tot slot haalt u de hazenbout(en) uit de oven en verpakt u deze in aluminiumfolie en zet het 10 minuten weg op een warme plek.

Tip: Plaats tijdens de bereiding een plakje spek op de hazenbout. Het vlees wordt hierdoor extra sappig en mals.

Als extra tip geven wij u mee om bloemkool te serveren bij deze prachtige hazenbout in sinaasappelsaus.

[sc_divider margin_bottom=”12″]

Een hazenbout kopen, dit moet u weten

Wanneer u een hazenbout koopt is het verstandig om te achterhalen wat de leeftijd van de haas is. Het vlees van een oude haas ( 1 jaar en ouder) is wat droger en moet hierdoor eerst gemarineerd worden. De beste hazenbout koopt u tijdens het jachtseizoen. Dit seizoen loopt van 15 oktober tot 31 december en rond deze tijd koopt kunt u verse hazenbout kopen.

Hazenbout kopen voor 15 oktober

Koopt u hazenbout voor 15 oktober of na 31 december dan is de kans groot dat u een diepgevroren hazenbout koopt. Let op! Wanneer u een hazenbout heeft gekocht van een wilde haas, dan kan het zijn dat er kogeltjes in het vlees zijn achtergebleven. Let daarom goed op tijdens de bereiding en wanneer nodig verwijder deze. Vertel ook uw eventuele gasten wat u in huis heeft gehaald. Dit voorkomt dat zij voor een verrassing komen te staan.

[sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Online vlees kopen bij Time2meat!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/vlees-bestellen/”]

Wilt u meer weten over online bestellen bij Time2meat?

[/sc_alert_box][sc_divider margin_bottom=”40″]

Calorieen en voedingswaarde hazenbouten

Een hazenbout is een mals en mager stukje vlees wat u vanwege het lage vetpercentage zonder problemen regelmatig kunt eten. Daarbij is een hazenbout een bron van eiwitten en een bron van de belangrijkste vitamines B.

[sc_divider margin_bottom=”40″]

Direct hazenbout bestellen..

Wat u exact binnenkrijgt, tijdens het eten van 100 gram haas vindt u hieronder:

  • 114 kcal
  • 21,8 gram eiwit
  • 1,3 gram verzadigd vet
  • 1,7, gram onverzadigd vet
  • 0,30 milligram vitamine b1
  • 0,06 milligram vitamine b2
  • 0,50 milligram vitamine b6
  • 10 microgram vitamine b11
  • 10,00 microgram vitamine b12
  • 50 milligram natrium
  • 400 milligram kalium
  • 10,0 milligram calcium
  • 200 milligram fosfor
  • 2 milligram ijzer
  • 0,25 milligram koper
  • 30 milligram magnesium
  • 1,5 milligram zink

Voor meer informatie bekijk ook deze pagina

[sc_divider margin_bottom=”40″][sc_alert_box icon_shape=”circle” icon_style=”angle-90deg” icon_size=”big” background_color=”#f1f5f8″ icon=”e604″ icon_color=”#e19819″ button_text=”Online vlees kopen bij Time2meat!” button_background_color=”#ff7070″ icon_color_2=”#e19819″ icon_background_color=”#ffffff” button_link=”https://time2meat.nl/wild-kopen/wild-webshop/”]

Wellicht andere interessante wild producten:

Eendenborstfilet
Eendenbout

[/sc_alert_box]