Hazenbout bewaren

hazenbout-kopen-hazenbout-bereiden- of hazen-bewaren?Hazenbout bewaren

Heeft u een hazenbout gekocht? Check dan altijd even de houdbaarheidsdatum. U kunt deze datum achterhalen door op de verpakking te kijken of door navraag te doen bij uw leverancier.

De houdbaarheidsdatum is nagenoeg altijd 5 dagen. Is uw hazenbout vacuüm verpakt? Dan is het vlees meestal 2 weken in uw koelkast te bewaren. Vriest u uw hazenbout direct in? Dan is deze 6 maanden houdbaar, u dient dan wel het vlees in vriezen op minimaal -18 ° C.

Wanneer u hazenbout vers in huis haalt om deze binnen enkele dagen te eten of wanneer u de bout uit de vriezer haalt voor consumptie en deze dus wilt laten ontdooien, dan doet u er goed aan om het vlees eerst uit de verpakking te halen en deze vervolgens opnieuw te verpakken in vetvrij papier.

U legt de hazenbout vervolgens in de nieuwe verpakking op een bord en plaatst deze vervolgens onderin uw koelkast. Door het onderin te plaatsen zorgt u ervoor dat het sap dat nog uit het vlees druipt niet op andere etenswaren terecht komt.

Heeft u de bout al bereid en heeft u nog wat over? Laat het vlees dan op kamertemperatuur komen en plaats het dan in de koelkast. U kunt dit vlees dan maximaal 4 dagen gekoeld bewaren.

Ook handig om te weten..

  • Hazenbout bereiden.. de tips en trucs voor een lekker stuk vlees.
  • Heeft u vragen over het bewaren van hazenbout of over iets anders? Neem dan contact op met onze klantenservice.