Hertenbiefstuk bewaren

Hertenbiefstuk-kopen-hertenbiefstuk-bereiden- of een hertenbiefstuk bewaren?Hertenbiefstuk bewaren:

Heeft u voorverpakte hertenbiefstuk gekocht? Dan kunt u gewoon de houdbaarheidsdatum van de verpakking aanhouden. Vaak is dit tot 5 dagen na de “productiedatum”. U dient het vlees dan wel in de koelkast te bewaren.

Wanneer u hertenbiefstuk heeft gekocht maar u kiest er voor om het vlees pas op een later tijdstip te serveren, dan is het noodzakelijk dat u uw vlees direct invriest. Een ingevroren hertenbiefstuk is een half jaar houdbaar. Zorg er dan wel voor dat het vlees op minimaal -18 °C is ingevroren.

Heeft u verse hertenbiefstuk in huis of haalt u de biefstuk uit de vriezer om te ontdooien?

Haal dan de hertenbiefstuk uit de verpakking en verpak deze vervolgens opnieuw alleen nu in vetvrij papier en leg het daarna op een bord.

Zodra u dit heeft gedaan plaatst u het vlees weer in de koelkast en bij voorkeur onder in de koelkast. Mocht er dan nog bloed uit het vlees lopen, dan komt het in ieder geval niet terecht op uw andere etenswaren.

Heeft u de hertenbiefstuk al geserveerd en is er nog wat vlees over? Laat dan de hertenbiefstuk op kamertemperatuur komen en zet het vlees daarna pas weer in de koelkast. Uw vlees is dan nog maximaal 4 dagen houdbaar.

Ook handig om te weten..