Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilet-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?

Hertenrugfilet bereiden

Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilt-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?Hertenrugfilet bereiden:

Wilt u optimaal genieten van deze prachtige hertenvlees delicatesse? Neem dan uw tijd om de nodige voorbereidingen te treffen. Verdiep u bereidingstechnieken, zoek er een heerlijk recept bij, verzamel de juiste ingrediënten en gebruik goed keukengerei.

Heeft u al deze stappen doorlopen en heeft u de randvoorwaarden gecreëerd? Dan bent u er helemaal klaar voor om een heerlijk diner op tafel te toveren dat u en uw gasten bij zal blijven. Want een goed bereide hertenrugfilet is met recht een smaaksensatie.

Belangrijk om te weten bij het bereiden van hertenrug medaillons is dat dit vlees niet gemarineerd hoeft te worden. Het vlees is mals genoeg en heeft voldoende smaak van zichzelf. Meestal worden hertenrug medaillons wel op smaak gebracht met wat kruiden. In een goed recept wordt dit ook aangegeven.

Het bakken van hertenrug medaillons is net als bij een hertenbiefstuk kort. U bakt het vlees kort aan waardoor het als het ware dicht schroeit. Dit zorgt er voor dat het vlees rood van binnen is. U bakt de medaillons aan beide kanten 3 minuten.

Tip: Leg de hertenrug pas in de pan op het moment dat de olie of boter goed heet is. Doordat
het vlees nu eerder dichtschroeit bewaart het vlees zijn sappen en smaak ook beter.

Handig om te weten..