Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilet-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?

Hertenrugfilet bewaren

Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilt-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?Hertenrugfilet bewaren:

Heeft u voorverpakte hertenrugfilet gekocht? Dan kunt u gewoon de houdbaarheidsdatum van de verpakking aanhouden. Vaak is dit tot 5 dagen na de “productiedatum”. U dient het vlees dan wel in de koelkast te bewaren.

Heeft u een vacuüm verpakte hertenrug in huis gehaald ? Dan is het vlees langer houdbaar namelijk zo rond de 2 weken. U dient het vlees dan wel in de koelkast te bewaren.

Wanneer u de filets heeft gekocht maar u kiest er voor om het vlees pas op een later tijdstip te serveren, dan is het noodzakelijk dat u uw vlees direct invriest. Ook ingevroren hertenvlees is een half jaar houdbaar. Zorg er dan wel voor dat het vlees op minimaal -18 ° C is ingevroren.

Heeft u verse hertenrugfilet in huis of haalt u het vlees uit de vriezer om te ontdooien?
Haal dan de medaillons uit de verpakking en verpak deze vervolgens opnieuw, alleen nu in vetvrij papier en leg het daarna op een bord.

Zodra u dit heeft gedaan plaatst u de hertenrug weer in de koelkast en bij voorkeur onder in de
koelkast. Mocht er dan nog bloed uit het vlees lopen, dan komt het in ieder geval niet terecht
op uw andere etenswaren.

Heeft u de filets al geserveerd en is er nog wat vlees over? Laat dan het vlees op kamertemperatuur komen en zet het daarna pas weer in de koelkast. Uw hertenrug is dan nog maximaal 4 dagen houdbaar.

Ook handig om te weten..

  • Hertenrugfilet bereiden.. de tips en trucs voor een lekker stuk vlees.
  • Heeft u vragen over het bewaren van hertenrug of over iets anders, twijfel dan niet en neem contact op met onze klantenservice.