Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilet-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?

Hertenrugfilet recept

Hertenrugfilet-kopen-hertenrugfilt-bereiden- of een hertenrugfilet bewaren?Hertenrugfilet recept

Hertenrug medaillons met druiven

U begint met het bestrooien van de hertenrugfilet met wat peper, zout en marjolein. Vervolgens bakt u 40 gram boter in een koekenpan totdat deze bruin is.

Ondertussen zet u de oven aan en zorgt u er voor dat deze lauwwarm is op 160 ° C. Nu de boter klaar is om te bakken, legt u de hertenrugfilet in de pan en bakt u elke kant ongeveer 3 minuten. Hierdoor wordt hertenvlees van buiten mooi bruin. Nadat de hertenrugfilets aan beiden kanten mooi bruin zijn geworden, houdt u deze warm in de inmiddels voorverwarmde oven.

De boter waarmee de hertenrugfilets zijn gebakken wordt gebruikt voor onze saus. Deze saus maakt u door de wijn bij de boter te schenken en vervolgens de aanbaksels los te roeren. Wanneer dit is gebeurd laat het geheel dan inkoken totdat ongeveer de helft is verdampt.

In een andere pan bakt u de overgebleven 20 gram roomboter totdat deze bruin van kleur is. Vervolgens voegt u de druiven toe en laat dit gedurende 3 minuten staan op een laag pitje.

Tot slot pakt u de medaillons uit de oven en giet u de wijnsaus over het vlees. Om het geheel af te maken garneert u dit hertenrugfilet recept met de afgebakken druiven.

Wilt u aan de slag met dit hertenrugfilet recept? Bekijk dan hier de bijbehorende ingrediënten.

Tip: Met een pasta bereidt u dit gerecht verder uit.

Ook handig om te weten..