Hoe wordt uw vlees verpakt?

Hoe wordt uw vlees verpakt?

Versheid en verpakking, deze thema’s staan hoog in het vaandel van Time2meat.nl .

Graag stellen wij onze klanten in de gelegenheid om online en tegen een eerlijke prijs heerlijk en exclusief vlees te bestellen.
Uiteraard van hoogwaardige kwaliteit, vers en zodanig verpakt dat u het vlees in prima conditie thuis ontvangt

Investeren in verpakking

Investeren in verpakking is in onze ogen dan ook essentieel. Vlees is heeft een beperkte houdbaarheid en daarom is een goede verpakking van groot belang.

Hoe hebben wij het verpakken aangepakt?

Het verpakkingsproces is door Time2meat.nl in samenwerking met onze horecaslagerij gebaseerd opdiverse praktijkonderzoeken en temperatuur testen.

Na een proefperiode van bijna een jaar kunnen wij met zekerheid stellen dat de onderstaande verpakkingsmethode de houdbaarheid, veiligheid, smaak en de kwaliteit  ten goede komen.

VacuümverpakkingVacuümverpakking

Uw vlees wordt op een enkele uitzondering na per stuk vacuüm verpakt. Soms is vacuüm verpakken niet mogelijk omdat dit averechts werkt op de vleeskwaliteit. Gehakt is zo’n vlees soort waarbij dit niet mogelijk is.

Door vacuüm te verpakken bereiken wij dat er geen zuurstof meer bij het vlees kan en dat het vlees tijdens de opslag en het transport niet meer besmet kan worden

Ook de kwaliteit wordt beter gewaarborgd door vacuümverpakking. Vriesbrand krijgt geen kans, de smaak blijft bewaard en de natuurlijke vochtbalans blijft intact.

Meer weten over de houdbaarheid? Bekijk dan onderstaande tabel. U vindt hier meer informatie over de houdbaar van vlees.

Bewaren in de
koelkast
NormaalVacuüm
Gekookt eten2 dagen10 dagen
Vers vlees2 dagen6 dagen
Vers gevogelte2 dagen6 dagen
Gekookt vlees4-5 dagen8-10 dagen
Vleeswaren3 dagen6-8 dagen
Gerookt vlees/worst90 dagen365 dagen
Bewaren in de
diepvries (-18C)
NormaalVacuüm
Vers vlees6 maanden18 maanden
Gehakt4 maandenniet mogelijk
Kip en Gevogelte6 maanden18 maanden
Vleeswaren2 maanden4-6 maanden

* gehakt kan niet onder vacuüm wordt in bovenstaande tekst vermeld

Let op: De gegevens in bovenstaande tabel zijn gebaseerd op schattingen. Zo speelt de kwaliteit van uw vlees en de wijze van bereiding ook een cruciale rol in de houdbaarheid.

Ons advies is dan ook dat wanneer u het vlees niet meer vertrouwd vanwege bijvoorbeeld de kleur of de geur het dan weg te gooien.
Bron: http://www.marmelot.com/marmelot/vacuum-houdbaarheidstabel.php

koeltasKoeltas

Als extraatje hebben wij er voor gekozen om uw vlees thuis af te leveren in een koeltas. Ons onderzoek toont aan dat uw bestelling nog langer op temperatuur blijft.

n.b. (De werkelijke tas waarin uw vlees wordt afgeleverd kan afwijken van die op de foto)

Optioneel cool packs

ice-packHet gebeurt zelden in Nederland maar mochten de weerverwachtingen aangeven dat er een hittegolf in de komende dagen te verwachten is, dan worden er extra ice packs aan uw bestelling toegevoegd

Deze ice packs zijn koelelementen die speciaal ontwikkeld zijn voor verzending van o.a. vlees. Zodra onze ice packs zijn ingevroren blijven zij extra lang koud. Deze ice packs kunt ook u weer hergebruiken. Mochten ze beschadigd zijn, dan adviseren wij u deze weg te gooien.

Overdoos

overdoosUw vlees wordt afgeleverd in een stevige doos. Deze doos is voor de bescherming van uw vlees en heeft een isolerende functie.

Wilt u meer weten over de resultaten van ons onderzoek naar de juiste verpakking? Mail dan naar [email protected]