Verantwoord vlees

Kwaliteitsvlees


Time2meat.nl heeft als doelstelling om ook haar particulieren klanten te laten genieten van betaalbaar en bijzonder lekker op en top kwaliteitsvlees.

Sinds begin 2015 kunt u als consument ook in wat kleinere hoeveelheden horeca kwaliteitsvlees bestellen in onze shop. Uw bestelling komt rechtstreeks uit de horecaslagerij en wordt vervolgens door de bezorgservice bij u afgeleverd.

Het vlees dat wij bij onze klanten afleveren is speciaal geselecteerd op smaak, vleesstructuur en houdbaarheid. Beter vlees voor u als consument is er niet te krijgen, restaurant nemen immers alleen genoegen met de beste vlees kwaliteit

Veilig vlees


Naast dat wij ons zelf als doel hebben gesteld om ook consumenten betaalbaar te laten genieten van een kwalitatief goed stuk vlees, stellen wij daarnaast hoge eisen aan de veiligheid van uw vlees.

Onze kritische selectieprocedure van leverancier is hier een goed voorbeeld van.
Wij gaan alleen in zee met leveranciers die voldoen aan de standaarden die EU en de Nederlandse voedsel en Warenautoriteit voorschrijven ten aanzien van de verwerking, verpakking, opslag en het transport van het vlees.

Traceerbaarheid van het vlees

Belangrijkste kenmerken van ons vlees zijn dat het traceerbaar is tot aan de bron. Het vlees is afkomstig van speciaal geselecteerde rassen en u krijgt een diervriendelijk en duurzaam geproduceerd stuk vlees op uw bord.

Duurzaam vlees


Kwaliteitsvlees betekent voor Time2meat.nl een zo duurzaam mogelijk geproduceerd stuk vlees. Goede leefomstandigheden en een respectvolle behandeling hebben wel degelijk invloed op het “eindproduct”. U proeft zeker een verschil tussen duurzaam vlees en het massaal verkochte industrievlees.

Wij als Time2meat.nl hebben daarom duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij streven er naar om een zo duurzaam mogelijk geproduceerd stuk vlees bij u thuis af te leveren.

Wellicht heeft u het al in onze kernwaarden teruggelezen maar Time2meat.nl gelooft er voor de volle 100% in dat zowel mens als dier met respect behandeld dient te worden. Vanuit deze overtuiging gaan wij met onze leveranciers op zoek naar producten die met zorg worden geproduceerd.

Sleutelwoorden hierbij zijn diervriendelijkheid en duurzaamheid. De dieren dienen te zijn gehouden met voldoende leefruimte waarbij zij zich zo veel mogelijk hebben kunnen voeden met natuurlijke voedingsmiddelen.

Vlees met een keurmerk


Om u een zo verantwoord mogelijk vlees aan te bieden vragen wij onze leveranciers om op zoek te gaan naar vlees dat geproduceerd wordt volgens bepaalde criteria. Vlees dat gelabeld is met een keurmerk zoals bijvoorbeeld het “het beter leven” keurmerk van de dierenbescherming is zo’n mogelijkheid. Wanneer u vlees bestelt met dit label dan communiceert Time2meat.nl dit met u.

Daarnaast wordt een gedeelte van ons vlees geïmporteerd vanuit landen waarbij duurzame veeteelt ook nog eens de goedkoopste wijze van produceren is.

Een bekend voorbeeld hiervan is ons Zuid-Amerikaanse rund- en kalfsvlees. Deze dieren genieten volop van de wijde pampavlaktes. Deze natuurlijke leefomgeving zorgt voor voldoende leefruimte en een overvloed aan natuurlijke voedingsbronnen.

Ook lamsvlees, afkomstig uit Nieuw-Zeeland wordt op een natuurlijke en duurzame wijze geproduceerd. De lammeren groeien op in de vrije natuur waarbij zij zich rijkelijk kunnen voeden in een natuurlijke omgeving.

Meer weten over het beter leven keurmerk? Bekijk dan onderstaande link

http://beterleven.dierenbescherming.nl/

Heeft u andere vragen? Mail dan met onze klantenservice.