Vlees bewaren

Vlees bewaren


Vlees is een product met een beperkte houdbaarheid. Dit betekend dat u hier met enige zorg om dient te gaan.

Wanneer u op de juiste wijze uw vlees bewaart blijft en de kwaliteit beter bewaart en u neemt geen onnodige (gezondheids)risico’s. Wij raden u dan ook sterk aan om onderstaande aanbevelingen goed door te lezen.

Wat te doen zodra uw vlees wordt afgeleverd?

Zodra u uw vlees binnen heeft adviseren wij u om even snel de informatie over het vlees na te lezen. Deze informatie vindt u op de stickers die op het verpakkingen geplakt zitten. Hier kunt u nalezen wanneer het vlees is geproduceerd en welke bewaaradviezen er worden gegeven.

Eet u het vlees direct of binnen een dag op?
Haal dan het vlees uit de doos. Leg het vlees vervolgens in uw koelkast. Laat het vlees hierbij in de originele verpakking.

Eet u uw vlees later op dan 24 uur na ontvangst?
Haal het uit de doos en plaats uw vlees in uw vriezer en laat het in de verpakking zitten.

N.B. Is uw vlees volledig ontdooid terwijl het eerst ingevroren is geweest?
Vries het dan niet opnieuw in maar eet het binnen 48 uur op.

Mocht u vragen hebben?
Dan mailt u gewoon met onze klantenservice. Zij kunnen u informeren hoe u het vlees het best kunt bewaren.

Hoe lang kun je vlees in de vriezer bewaren?


Dit verschilt, de duur van de houdbaarheid is van een aantal factoren afhankelijk.

Is het vlees dat u heeft ontvangen diepgevroren? Dan kunt u het vlees circa 9 maanden houdbaar houden door het direct na ontvangst in te vriezen.

Heeft u vers en nog niet eerder ingevroren vlees ontvangen? Dan kunt het vlees direct invriezen. Meestal is uw vlees dan tussen de 3 en 6 maanden houdbaar.

Als belangrijkste tip willen wij u meegeven dat wanneer u vlees bestelt, het volgen van de houdbaarheidsinstructies op het etiket aan te bevelen is.

Vlees ontdooien?


Haal uw vlees uit de diepvries en leg het bij voorkeur in uw koelkast en als het echt niet anders kan dan in een koele en donkere ruimte. Laat het vlees ontdooien in de originele verpakking. Op deze manier krijgen bacteriën niet de mogelijkheid om zich te verspreiden.

Stelregel is om 24 tot 36 uur voordat u uw vlees wilt gaan eten of serveren het uit uw diepvries te halen en het vervolgens in de koelkast te leggen zodat het kan ontdooien.

N.B. Het vlees laten ontdooien buiten de koelkast kan invloed hebben op de kwaliteit.

Ontdooid vlees bewaren, kan dat?


Aan ontdooid vlees zit een zeer beperkte houdbaarheid. Wat u het best kunt doen is het vlees afgedekt wegzetten in een koelkast en het zo snel mogelijk op te eten. Het liefst de zelfde dag nog. Kijk ook hier naar de houdbaarheidsinformatie op het etiket.

Heeft u vragen? Neem contact op met onze klantenservice. U kunt bellen naar +31 318 507022 of mailen naar [email protected]