Waar komt uw vlees vandaan?

Waar komt uw vlees vandaan?

Het vlees dat u bestelt is afkomstig uit onze horeca slagerij in Montfoort. Het gaat hierom een Food Safety Systeem 22000 gecertificeerde organisatie.

Deze slagerij/leverancier selecteert, koopt in of importeert uw vlees.
Vervolgens wordt het getransporteerd om het te snijden, bewerken, verpakken en op te slaan totdat het getransporteerd wordt naar de gebruiker.

Verschil normale slager en horeca slager

Het verschil tussen vlees uit een normale slagerij / supermarkt en het vlees uit een horeca slagerij is dat er verschillende eisen aan het vlees worden gesteld. De smaak, geur en malsheid zijn over het algemeen van een betere kwaliteit.

Om dit verschil te kunnen maken gebruikt een horeca slagerij de beste (onder)delen van het dier om het eindproduct van te maken gebruikt. Zo smaakt de biefstuk uit de supermarkt echt heel anders dan die van de horeca slager.

Naast het verschil in onderdelen selecteert een horeca slagerij speciale rassen en importeren zij vlees uit gerenommeerde vlees leverende landen. Hieronder vindt u een overzicht van de herkomst van het vlees van onze leverancier.

Herkomst van uw vlees

Wij gaan samen met onze leverancier op zoek naar het lekkerste stuk vlees. Dit betekent dat het vlees dat u op uw bord krijgt niet alleen afkomstig uit Nederland. Hieronder kunt u terugvinden waar het gros van uw vlees vandaan komt.

Rundvlees en kalfsvlees:
Zuid-Amerika, Verenigde Staten, Ierland, Duitsland maar ook gewoon uit Nederland.

Kip:
Zuid-Amerika of de EU. Onze leverancier geeft de voorkeur aan de Nederlandse kip.

Varkensvlees:
Voornamelijk uit Nederland , Spanje en Duitsland.

Lamsvlees:
Voornamelijk uit Nieuw-Zeeland

Wild:
Nederland ( De Veluwe) Verenigd Koninkrijk en Zuid-Amerika.

Wilt u meer over de herkomst van uw vlees of heeft u andere vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.