Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?

Wilde eend

 Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?Wilde eend:

(pan klaar schieteend)

Geschoten wilde eend, een delicatesse die de laatste jaren weer helemaal terug is in Nederland. Deze smaaksensatie is met recht een klassieker in de wildkeuken te noemen.

Het kerstdiner, het samenzijn met vrienden en kennissen of tijdens een culinaire avond zijn van die mooie momenten om een eend te serveren. Het is niet alleen de heerlijke smaak maar ook de veelzijdigheid van dit vlees wat wordt geprezen.

Zo kunt u de eend in zijn geheel serveren maar ook in kleinere onderdelen. Denkt u maar eens aan een heerlijke eendenbout of een eendenborstfilet. U weet wel zo één met een goedbruin korstje er omheen.

Een eend uit de vrije natuur is qua vleesstructuur te vergelijken met die van een kip, maar de kleur van het vlees is donkerder. Het grote voordeel van een eend die vrij  in de natuur heeft geleefd ten opzichte van een kooi-eend is dat het vlees magerder is. Dit maakt het vlees gezonder. Daarnaast heeft een wilde eend volop kunnen genieten van de vrije natuur en zich kunnen voeden met allerlei natuurlijke voedingsstoffen.

Uiteraard is een wilde eend 100 % biologisch en dit proeft u aan het vlees. In tegenstelling tot een kooi-eend heeft deze namelijk geen bijvoeding gehad. Smaak en kleurstoffen zult u dan ook niet aantreffen. Net zo min als conserveringsmiddelen en e-nummers.

Handig om te weten..

Wilt u meer weten over onze wilde schieteend of heeft u andere vragen? Dan neemt u contact op met onze klantenservice.