Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?

Wilde eend kopen

Wilde-eend-kopen-Wilde-eend-bereiden- of wilde- eend-bewaren?Wilde eend kopen:

Wanneer u wilde eend koopt krijgt u een stuk vlees in handen dat ongeveer 1,1 kilo weegt. Wanneer deze eend pan klaar is gemaakt weegt het vlees nog zo’n 700 tot 800 gram.

Wanneer u een wilde eend in handen krijgt doet u er verstandig aan om het vlees te controleren. Is het vel van de eend lichtgekleurd en ziet u geen blauwe plekken en plukjes veer, dan heeft u een goed stuk vlees in huis gehaald. U kunt ook ruiken aan het vlees. Ruikt u een penetrante geur? Dan is het vlees naar alle waarschijnlijkheid over zijn houdbaarheid heen.

Wanneer u een wilde eend heeft gekocht, dan heeft u een 100% biologisch product in huis gehaald. Het dier heeft zich in alle vrijheid kunnen bewegen en voeden in de vrije natuur. Dit proeft u ook zeker terug aan het vlees.

Verschil met een tamme eend:

Ten opzichte van een tamme eend is het vlees van een wilde eend voller van smaak en is het daarbij ook nog eens gezonder. Het vlees is magerder (vetarmer) en het dier heeft geen bijvoeding gehad. U treft dus ook geen e-nummers, kleurstoffen en andere kunstmatige toevoegingen aan op het vlees.

Het beste moment om een wilde eend te kopen is tijdens het jachtseizoen. Voor eenden loopt dit seizoen tussen 15 augustus en 31 januari. Versere wilde eend is er in Nederland en België dan niet te krijgen.

Koopt u een wilde eend buiten het jachtseizoen ? Dan is de kans groot dat u een diepgevroren
wilde eend koopt.

Let op! Wanneer u een wilde eend heeft gekocht kan het zo zijn dat er kogeltjes in het vlees zijn achtergebleven. Let daarom goed op tijdens de bereiding en wanneer nodig verwijder deze kogeltjes. Vertel ook uw eventuele gasten wat u in huis heeft gehaald. Dit voorkomt dat zij voor een verrassing komen te staan.

Ook handig om te weten..